Beskärning av buskar i Sollentuna

Beskärning av buskar i Sollentuna görs vid olika tidpunkter på året. Läs mer hos http://www.mktradgard.se/privatpersoner/tjanster/hackklippning/ Det kan vara tal om att trimma, finputsa, föryngra, få bort döda grenar eller kanske till och med klippa ner hela busken. Buskarna i Sollentuna beskärs på olika sätt, beroende helt och hållet på önskemål angående form och storlek. Man tar även hänsyn till årstid och vilka buskar det gäller.

I Sollentuna beskär man inte buskarna utan att först ta reda på om busken har en genomgående stam från basen. Skulle det visa sig att busken har en stam som till exempel avenbok, tuja och gran så toppar man inte över huvudtaget utan väntar tills busken har nått sin önskade höjd. Visar det däremot sig att busken har stammar som hagtorn, spirea, oxel och liguster går det alldeles utmärkt att klippa både på höjd och bredd redan två år efter att busken planterats.

Det är däremot inte förrän på vårvintern man gör de större ingreppen. Det kan handla om en större beskärning både på längd och bredd. För större förändringar i formen och förbättring i insynsskyddet brukar man renovera busken genom att ta ner ena sidan och låta den andra vara kvar. Nästa år klipper man ner andra sidan av busken. Det kan även vara nödvändigt att klippa ner hela busken, det gör man i så fall vart tionde år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *